Skip to main content

Între 8-9 septembrie , Asociația Turul Madar, a organizat o formare bazat pe educația non-formală pentru voluntari săi, în localitatea Bicfalău. Întâlnirea a avut scop, creșterea eficienței programelor realizate în cadrul asociației, dezvoltarea colaborării și comunicării interne între voluntari.

Întâlnirea tradițională organizată la fiecare început de septembrie a fost bazată pe profesionalism, care a fost coordonată de către Ficz Antal, trainer. La prima zi de training intensiv, participanți a formulat răspunsuri la următoarele întrebări: De ce este benefic pentru mine de a fi membru în organizație? Cu ce pot contribui atât individual cât și în grup la dezvoltare organizațională? Care sunt slăbiciunile și punctele tari ale organizației? Care programe necesită dezvoltare și cum pot fi dezvoltate mai departe? La aceste întrebări a formulat metode, sugestii, propuneri, cu care se poate dezvoltat organizația precum și cultura organizațională, cu care se poate lucra pe viitor. Sau prezentat noi liderii din Târgu Secuiesc, care vor promova și vor organiza programul Dofe în orașul lor.

A două zi, a fost separate pe grupuri tematice, care a fost coordonată de către coordonatorii de programe. În aceste grupuri, voluntarii au formulat așteptările, metodele de lucru asupra programului în care activează, au stabilit date și sarcinile fiecărei voluntari. A fost prezentat și în grup mare Ziua Mobilității, organizată pe 22 septembrie, unde fiecare voluntar a afirmat părerea și sugestiile de îmbunătățire a programului. Programul celor două zile, sa terminat cu evaluare, despre care participanții au avut afirmații pozitive, și sa început un nouă drum în viața organizației care, va asigura dezvoltarea organizațională cât și dezvoltarea profesională a acelor 40 de voluntari care lucrează în organizație pe termen lung.

Finanțatorii: Direcțiunea Județenă pentru Spor și Tineret Covasna, Primăria Sfântu Gheorghe, Fundația Communitas, Administrația Fondului Cultural Național.

Asociația ”Turulmadar”