Skip to main content

#youthfocus  a Turul Iroda kétéves projektje amelyet a Civil Támogatási Alap (Active Citizens Fund) keretében nyert el.  A pályázat célja a fiatalok közösségbe való bevonása, valamint az állampolgári és vezetői készségeik fejlesztése Kovászna  megye három városában: Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán és Kézdivásárhelyen. Összesen hetvenöt fiatal és harmincöt felnőtt vesz részt a különböző oktatási, figyelemfelkeltő, valamint tudatosító tevékenységekben.

Az egyesület kiemelt programja az 1956-ban Nagy-Britanniában indított és jelenleg a világ 140 országában, évente több tízezer fiatal részvételével zajló The Duke of Edinburgh’s International Award, amely alternatív képzést biztosít a 14 és 24 év közötti fiataloknak, és célja az életre való nevelés. A #youthfocus alapjául ez a program szolgál, kiegészítve tudatosító kampányokkal és tevékenységekkel az aktív állampolgársági szellem megerősítésére, mint például bemutató foglalkozások szervezése a középiskolákban, oktatófilmek készítése médiaműveltség témakörökben, szervezett vezetési készségeket fejlesztő tábor, tapasztalatcsere-műhely, ugyanakkor helyiségenként három civil projekt is megvalósul, amelyet a fiatalok találnak ki és szerveznek meg a vezetőkkel közösen, valamint egy, a tevékenységet lezáró ünnepi rendezvény.

Projekt költségvetése 104 490 euró, melyből 93 360 euró támogatás és 10,65% önrész. 

A projektet a Turul Madár Egyesület az izlandi SEEDS – SEE beyonDborderS egyesülettel, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiummal, illetve a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolával, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceummal, és a kézdivásárhelyi Pro Pectus Egyesülettel közösen valósítja meg, a Romániai Active Citizens Fund program – Norvégia, Liechtenstein és Izland 2014-2021-es Norvég Alap és EGT Alap, pénzügyi támogatásával.

Kategóriák

Végetért a Youthfocus – Fiatalok fókuszban projekt

2023.07.24.
Kétéves megvalósítás után ért véget a Turuliroda youthfocus című projektje. A projekt fő célja, fiatalok…

Felhasználási feltételek – #YOUTHfocus szempont!

2023.02.07.
Az első közösségi média platform, amire regisztráltam a Facebook volt. Már minden osztálytársamnak volt profilja,…

Kommentháború, avagy mindenki lehet szakértő?! Árnyoldalai és előnyei a szabad véleménynyilvánításnak. – #YOUTHfocus szempont!

2023.02.07.
Az interneten mindenki az lehet aki lenni szeretne, vannak akik a kijelző előtt bátrabbak mint…