Skip to main content

Szeptember 22-én, szombaton került sor a Sepsi Mobility Day elnevezésű egész napos családi rendezvényre, Sepsiszentgyörgy Főterén. A rendezvényre első alkalommal került sor, a Turulmadár Ifjúsági Iroda és partnerei közös szervezésében. Az esemény az Európai Mobilitás Héthez kapcsolódott, célja pedig a biztonságos kerékpározás, valamint az alternatív közlekedési módszerek népszerűsítése volt, ide sorolva minden olyan közlekedési eszközt is, melyek nem motorizáltak.

A rendezvényre látogatók 10 állandó és 7 partner szervezet által kínált programlehetőség közül választhattak. Az egész napos családi rendezvény alapját a tematikus sátrak programkínálata képezte, így sor került kerékpár beállításra és oktatásra, kerékpártípusok-, M-Check, forgalmi rendszabályok- és közlekedési táblák bemutatására, elsősegély bemutatóra, bicikli szépségversenyre, kerékpár akadálypályán való közlekedésre valamint az elsősegély-ismeret felmérésre. E feladatok teljesítéséhez a résztvevőknek a helyszínen be kellett jelentkezniük, ami után egy matricagyűjtő szelvényt kaptak. A feladatsor teljesítése után a résztvevőknek be kellett mutatniuk a kiegészített szelvényt, ezzel jogosulva a tombola sorsoláson való részvételre. Az állandó programok kiegészültek egy holttér bemutatóval, kerékpár-szépségversennyel és gyermekfoglalkozásokkal.

A partnerek eseményei között sorolhatjuk a fitness programokat, prevenciós és baleset megelőzési-, sürgősségi beavatkozás- és mentés gyakorlatokat, karate és rendőrkutya bemutatót. A gyermekeknek lehetőségük volt beülni és kipróbálni a tűzoltó és mentőautókat. A Sepsi Mobilitási Nap programja kerékpár felvonulással zárult.

Az eseménybe a szombati nap folyamán mintegy 500 látogató kapcsolódott be, valamint 120 kerékpáros vett részt a teljes programsorozatban. A kerékpáros felvonuláson összesen 115 fő vett részt. A tombola sorsolás során több mint 25 díj került kiosztásra, különböző kategóriákban, a fődíj pedig egy kerékpár volt. A nyertes, aki hazatérhetett a fődíjjal Kézdivásárhelyről érkezett, Derzsi Katalin.

A rendezvény több, mint 50 önkéntes és 9 partnerintézmény közös együttműködése, létrejöttéhez 7 támogató járult hozzá.
A rendezvény ásványvizét a Hargita Gyöngye Ásványvíz Rt. biztosította. A közlekedési és akadály-pályák technikai kivitelezéséért pedig köszönet a NextTopo csapatának.

Főszervező: Turulmadár Ifjúsági Iroda.

Partnerek: Kovászna Megyei Rendőrség,a Kovászna Megyei„Mihai Viteazul” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat, a Kovászna Megyei Vöröskereszt, a Sepsi Bike Egyesület, Kovászna Megyei Csendőrség Hegyi Alakulata, a WE Radio, Sepsi Rádió,  Barni Bike és a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Főtámogatók: Mol Románia és Polgár-Társ Alapítvány.

www.molromania.ro www.repf.ro

 

Mol Románia és Polgár-Társ Alapítvány által támogatott projekt!

Támogatók: Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Rotary Club Sepsiszentgyörgy, Stormer Advertising, UNIQA Biztosító, Hargita Gyöngye Ásványvíz és a NextTOPO Kft.

Turulmadár Ifjúsági Iroda