Skip to main content

Állandó programok
Időpont: 10:00 – 15:30, 2018. szeptember 22.

Az első lépés a regisztráció, amely feljogosítja a résztvevőt az állandó programokban való részvételre. Ez 18 év alattiaknak 5 lejbe, 18 év felettieknek 10 lejbe kerül, mellyel egy tombola szelvény is jár. A tombola érvényesítéséhez összesen nyolc feladatot kell teljesíteni:

 1. Puzzle: Rakd össze a különböző kerékpárfajtákat és azonosítsd / ismerd fel őket!
 2. Közlekedj megfelelően: hogyan van felszerelve a törvényeknek megfelelően egy kerékpár? Tudod, hogy mi áll az előírásban? Gyere és mérd fel a tudásod!
 3. Közlekedési táblák: mit jelent a kör? Mit jelent a háromszög? Ismered a közlekedési táblák fajtáit? Sorold be a típusokat a megfelelő helyre!
 4. Közlekedési teszt: hogyan közlekedünk a közúton? Közlekedési szabályismert felmérése teszt alapján.
 5. M check: kerékpár átnézése, teljes ellenőrzése és tesztelése egy adott kérdéssor alapján. Helyben, apróbb hibák kijavítása, szakemberek segítségével.
 6. Közlekedés a fogalomban: előre megrajzolt közlekedési pálya teljesítése, forgalmi ismeretek tesztelése.
 7. Közlekedés az akadálypályán: akadálypálya teljesítése, ügyesség, rátermettség tesztelése.
 8. Elsősegély: elsősegély gyakorlatok és helyzetek bemutatása, tudásfelmérés.

A feladatok teljesítése után a szelvény tulajdonosa minden pontnál igazoló matricát kap. A kiegészített szelvényt a regisztrációs sátornál kell felmutatni a tombola érvényesítéséhez. Minden szelvényhez tetszőleges számú tombola érvényesíthető résztvevőnként.

Állandó programok:

 • Gyermekfoglalkozások a Kovászna Megyei Vöröskereszt szervezésében.
 • A legszebb- és a törvényeknek megfelelően legjobban felszerelt kerékpár kiválasztása.
 • Holttér bemutatása egy tűzoltósági jármű segítségével. A kerékpárosok megismerik az ún. ‘holt tereket’, amelyeket el kell kerülniük közlekedés közben.

Tombolatárgyak (több mint 40 díj):

A fő díj egy kerékpár!

Más díjak: ívókulacsok, kerékpáros sisakok, fényvisszaverők, láthatósági mellények, kerékpár lámpák és kerékpárosoknak szoló balesetbiztosítási csomag.

Bemutatók, kapcsolódó programok:

 • 10:00 – Mobilitás nap megnyitó. Helyszín: Szabadság tér
 • 10:30 – Fitness bemelegítő Tompa Eszterrel. Helyszín: Szabadság tér
 • 11:00 – Kovászna Megyei Rendőrség: Karate és kutyás bemutató. Helyszín: Szabadság tér
 • 12:00 – Hegyimentő közszolgálat bemutatója, egy hegyikerékpáros baleset mentésének folyamatát lehet végigkísérni. Helyszín: Erzsébet Park
 • 14:00 – Sürgősségi felügyelőség: Együttműködés a Hegyimentő Közszolgálattal, a kerékpáros sérült elszállításában. Bemutató: egy baleset sérültjeinek a mentési folyamata speciális jármű segítségével. Technikai felszerelés megtekintése. Helyszínek: Erzsébet Park, Kossuth Lajos utca, Szabadság tér
 • 14:45 – Kovászna Megyei Csendőrség Hegyi Alakulata: tiroli pálya felszerelése és kipróbálása gyermekek számára. Helyszín: Erzsébet Park
 • 15:45 – Tombolahúzás, legszebb és legfelszereltebb kerékpár díjazása. Helyszín: Szabadság tér
 • 16:15 – Fitness bemelegítő Tompa Eszterrel. Helyszín: Szabadság tér
 • 16:30 – Kerékpáros felvonulás 14 év alatti gyermekeknek. Helyszín: Erzsébet Park
 • 17:00 – Kerékpáros felvonulás 14 év feletti személyeknek. Gyermekfoglalkozás a felvonulás időszaka alatt, a Kovászna Megyei Vöröskereszt sátrában.

Szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát!
A szervezők arra kérik a részvevőket, hogy lehetőség szerint saját kerékpárral és megfelelő kerékpáros felszereléssel vegyenek részt a rendezvényen!

Szervező: Turulmadár Ifjúsági Iroda

Partnerek: Kovászna Megyei Rendőrség,a Kovászna Megyei„Mihai Viteazul” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat, a Kovászna Megyei Vöröskereszt, a Sepsi Bike Egyesület, Kovászna Megyei Csendőrség Hegyi Alakulata a WE Radio és a Sepsi Rádió.

Főtámogatók: Mol Románia és Polgár-Társ Alapítvány

Mol Románia és Polgár-Társ Alapítvány által támogatott projekt!

 

www.molromania.ro www.repf.ro

Támogatók: Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Stormer Advertising, UNIQA Biztosító.

További partnerek: Sepsiszentgyörgyi Sportnapok, Barni Bike