Skip to main content

Cea mai recentă campanie de strângere de fonduri a Asociației Turul Madar este „Locul meu în lume „, care se concentrează asupra copiilor care provin din medii defavorizate. Asociația se angajează să îmbunătățească și să îmbogățească viața copiilor care trăiesc în condiții modeste, sau care nu au acces la activități de petrecere a timpului liber într-un mediu sănătos.

Campania „Locul meu în lume ” permite membrilor comunității să contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor. Oricine poate face o donație de doar 2 euro, trimițând cuvântul TURUL prin SMS la numărul de 8834,contribuind la organizarea unei excursii de o zi pentru copii.

Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani din zonele rurale și urbane, inclusiv Aita Mare, Aita Medie, Baraolt, Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe, joacă un rol central în această campanie. Obiectivul principal al campaniei este de a răspunde nevoii acestor copii de educație alternativă. Pentru acești copii, Asociația Turul Madar oferă o alternativă care le permite să exploreze lumea, să dobândească experiență și o nouă perspectivă asupra vieții și a mediului în care trăiesc.

„Este foarte important ca acești copii să aibă posibilitatea de a învăța lucruri noi și de a avea experiențe noi. Mulți dintre ei nu și-au părăsit niciodată locurile natale, iar campaniile de acest gen le oferă șansa de a vedea locuri și experimenta situații despre care au auzit de la alții sau pe care le-au văzut în fotografii. De asemenea, le oferă posibilitatea de a-și dezvolta personalitatea  și încrederea în sine”, a declarat Réka Sopoian, responsabil de strângere de fonduri.

Până la sfârșitul campaniei, planul este de a primii 1.000 de SMS-uri pentru a strânge 1.800 de euro pentru organizarea unei excursii de o zi pentru copii. Această excursie le va oferi acestora ocazia de a explora lumea și de a trăi experiențe care îi vor ajuta să își dezvolte gândirea cu privire la limitele lor și la mediu.

Obiectivul asociației nu este doar de a strânge fonduri prin intermediul campaniei, ci și de a-și mări baza permanentă de donatori, atât corporativi, cât și individuali. „Ne propunem, de asemenea, să sensibilizăm comunitatea locală și să consolidăm spiritul civic. Dorim să subliniem faptul că fiecare sumă mică și fiecare acțiune poate face diferența”, a adăugat Réka Sopoian

Asociația Turul Madar speră ca această campanie să câștige sprijinul populației din județul Covasna și să trezească dorința de a coopera pentru a contribui la dezvoltarea educațională a copiilor defavorizați din județ. Asociația speră că această campanie de SMS-uri va contribui la stabilirea sau restabilirea încrederii populației în sectorul civil.

Campania de SMS „LOCUL MEU ÎN LUME” este un nou început care are ca scop îmbogățirea vieții copiilor și întărirea legăturii dintre comunități.

Campania de SMS este realizat în cadrul proiectului Localready. „Proiect derulat de Asociația Turul Madar în parteneriat cu SEEDS – SEE beyonDborderS Islanda și Fundația Comunitară Brașov, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este consolidarea sustenabilității organizaționale a asociației pe termen lung.”

„Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state 

beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”