Skip to main content

A Berde Mózsa Kör a Turul Iroda több mint tíz éve működő programja, amely fejlődést, játékos foglalkozást biztosít a programban résztvevő csonka családból származó, nehéz körülmények között élő, nagycsaládos, árva, kevesebb lehetőséggel rendelkező gyermekek számára. 

Az afterschool tevékenység célja a gyermekek készségeinek és személyiségének fejlesztése családias hangulatú, nevelő jellegű, lelki biztonságot nyújtó környezetben. 

A tevékenységek témakörei: az általános műveltség, a viselkedésformák, a kultúra, a népszokások, az ünnepek, a testi és lelki higiénia, a családiasság köré épülnek, személyes és csoportos vezetett beszélgetések, kézműves foglalkozások, stb.

A tevékenységek, egy-kétórás heti foglalkozások formájában valósulnak meg, egy-egy önkéntes oktató vezetésével. Ehhez kapcsolódnak még, szakmai kirándulások, táborok, találkozók, egyedi oktatási alkalmak és különböző rendezvények. A Berde Mózsa kört 5 településen működtetjük, helyi iskolai és civil partnerekkel összefogásban: Sepsiszentgyörgyön, Baróton, Nagyajtán, Középajtán és Kézdivásárhelyen. A tíz év alatt közel 750  gyermek vett részt a különböző  gyerekprogramjainkban.

2022 – 2023-as időszakra, a program fő támogatója az Active Citizens Fund Románia finanszírozásával elnyert #childsteps pályázatunk. 

Támogasd tevékenységünk!

ADOMÁNYOZOK

Légy a gyerekprogramok önkéntese!

TOVÁBB...

Kategóriák

COM.PASS-Program

2023.06.19.
2023 június 24- én a Sepsiszentgyörgyi Turul Iroda első alkalommal szervezi meg a COM.PASS -…

Tavaszi nagytakarítás a Turul Iroda önkénteseivel

2023.03.27.
Vasárnap, márciús 19-én a Turul Iroda fiatal önkéntesei tavaszi szemétszedéssel indították a napot. Az akcióhoz…

A sepsiszentgyörgyi Berde Mózsa körbe várjuk 7-12 éves gyerekek jelentkezését

2023.02.01.
A Berde Mózsa Kör, a Turul Madar Egyesület 10 éve működő programja, amely fejlődést és…