Skip to main content

A Turulmadár Ifjúsági Iroda által negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Nagy Műveltségi Vetélkedő 2015 március 21-én érkezett el a döntőjéhez a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Központban. A versenyre a megye – és nem csak – 14 iskolájából mintegy 21 csapat nevezett be, összesen 63 . Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről, Brassóból, Kovásznáról, Barótról érkeztek a megmérettetni vágyó ifjak.

A vetélkedő diákoknak először egy rövid bemutatkozóval kellett kreativitásukat bizonyítaniuk, aztán kezdődhetett a nagy megmérettetés, ahol a versenyzők igencsak kitettek magukért. A szervezők szemléje alatt a versenyzőknek egy általános műveltségen alapuló, száz pontos tesztsort kellett megoldaniuk első körben. Ezután a “Felismered” megnevezésű próbatétel következett, ahol egy képi és hangi forrásokból készített anyag bemutatása közben fel kellett ismerni az adott képet illetve zeneművet. A forduló végén a “Maradj talpon” próba kemény megmérettetésnek bizonyult az előző fordulókban továbbjutott öt csapat számára, hiszen a kérdések helyes válaszai döntötték el a megmaradt csapatok helyezését. A versenyzők rendkívüli találékonyságról és alapos ismeretekről tettek tanúbizonyságot a feladatok megoldása során.

A mezőny szoros versengése az utolsó pillanatig tartott. Az élmezőny a következőképp alakult: az első helyen a Székely Mikó Kollégium BENZINLOVAK nevű csapata végzett, a második díjat a KIBRA csapata vitte a Mikes Kelemen Líceumba, míg a harmadik helyezést a brassói MÁRCIUSI ÁPRILYSOK csapata vihette el. A csapatokat lelkes szurkolótábor biztatta: szülők, barátok, osztálytársak és a felkészítő tanárok. Minden résztvevő jutalommal térhetett haza, a díjazottak pedig a mindenkinek járó jutalom mellett, értékes nyereményeket vehettek át (könyvjutalmak, belépők különböző kulturális rendezvényre, játékok). A verseny résztvevői megtapasztalták, hogy milyen jó örömmel, csapatként összefogva küzdeni.

Köszönetet mondunk Török Ákos 8. osztályos tanulónak, aki zongora előadásával emelte a rendezvény színvonalát.

Továbbá köszönetet mondunk támogatóinknak: Bertis Kft, Covalact Részvénytársaság., Székely Játékok, Diószegi Pékség, Cartographia Kiadó, Tortoma Könyvesház, Art Gallery, Diákbolt, Corvina Könyvesház, Háromszék Táncegyüttes, Expresso Sistem Group, Tamási Áron Színház, Vigadó Művelődési Ház Kézdivásárhely, Vadon Egyesület, Korzó Irish Pub, Passage Caffe, Bastion Vendéglő, Sugás Vendéglő, Park Vendéglő, Kráma Étterem, Kolcza Vendéglő, Nasa Prod Kft, Székely Vendéglő, Vörös Pince Vendéglő, Vadrózsa Vendéglő, Bujdosó Vendéglő, For You Pub Club, Taverna, Olasz pizzázó,Jazz bisztró,Rózsa vendeglő, Pilvax,Rézkakas, Ganessa Vendéglő, Sepsiszentgyörgyi Uszoda, Olympia Fittness Center, Bobowling, Kónya Ádám Művelődési Ház, Alutus Nyomda és Pro Print kiadó.

Valamint médiatámogatóinknak is: Mária Rádió Erdély, Sepsi Rádió, Háromszék Napilap Sepsiszentgyörgy, Székely Hírmondó

Deregus Ildikó