Skip to main content

A 4. Nagy Műveltségi Vetélkedő alkalmából Szász Kinga önkéntesünk a tavalyi győztes Octopus csapat kapitányával, Konnát Árpáddal beszélgetett.

Hogyan éreztétek magatokat a rendezvény ideje alatt?
Nagyon jól éreztük magunkat, végig nagyon jó volt a hangulat. Nyilván voltak gyomorgörcs-percek, de az általános minden versenyen.
Mennyire volt kihívás számotokra?
Elég komoly kihívás volt. Amire jobban emlékszem, azok az utolsó kérdések.  A közvetlen döntő, na az nagyon kemény volt, szépen összeállított kérdéssor, annyi, hogy a történelmes kérdések többségben voltak, de ezt nem bántuk.
Szerintetek miben volt hasznos?
Összehozni különböző csapatokat, fejleszteni a problémamegoldó készségeket, és megtanultuk, hogy kell gyorsabban leütni a csengőt a másik két csapatnál 🙂
Milyennek éreztétek a mezőnyt?
Elég erős mezőny volt. Jól éreztük magunkat, mert gyenge mezőnyben nem nagy dicsőség győzni, de így jó volt nagyon.
Hogyan éltétek meg a győzelmet?
Örültünk nagyon, főleg mert nem készültünk arra, hogy bejutunk a döntőbe, de ott már a vége felé elég magabiztosak voltunk. Az osztályfőnököm később azt mondta, hogy telefonban tiszta röhögve mondtam neki, hogy győztünk, bár erre nem emlékszem ennyire pontosan.
Mennyire volt motiváló számotokra a díj?
Igencsak motiváló volt. Sajnos ahogy anyagiasul el a világ, a pénzjutalom erősebb motivációt jelentett, mint a könyvjutalom.
Kinek ajánljátok a vetélkedőt?
Mindenkinek, aki érdeklődő, informatív kihívásokat szerető emberke. Vegyétek komolyan, de csak mértékkel, elvégre ez egy játék!

Köszönöm az együttműködést, idén is várunk szeretettel!
Nagyon szívesen!