Skip to main content
AktuálisIfjúságKözösség

Nagy Műveltségi Vetélkedő – felhívás és leírás

By 2018.02.24.február 28th, 2023No Comments

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Nagy Műveltségi Vetélkedő a Turulmadár Ifjúsági Iroda szervezésében. A vetélkedő célja a fiatalok tudásának, műveltségének megmérettetése. Az előző évekhez hasonlóan, idén is 3 fős, középiskolás csapatok jelentkezését várjuk. A csapatoknak a következő versenyszámokban kell összemérniük tudásukat, kreativitásukat.

1. Forduló:

Bemutatkozás (1 perc csapatonként, vagyis 20 perc)

Ennél a feladatnál a csapatoknak az előre megírt slamet vagy a ritmusos versikét kell felolvassák, amiben bemutatják a csapattagjait, megindokolják a csapat nevét és megalakulását, elmondják melyik iskolából jöttek és a legfontosabb tudnivalókat önmagukról. Ebben a körben a nyelvi kreativitást, beszédkészséget, a bemutatkozás kohézióját pontozza a zsűri.

Telefonos quizz (60 perc)

A csapatoknak 100 kérdésre kell válaszolniuk két részben a saját okostelefonjukon. Az első részben 50 tudományokról szóló kérdést kell megválaszolniuk, míg a második részben 50 kérdést a művészetekről és a szabadidőről. A pontozás a helyes válaszok és a gyorsaság alapján történik, melyet az applikáció követ nyomon.

Az első fordulót követően kiesik 10 csapat.

2. Forduló:

5 mp-es válasz (10 perc)

Itt a csapatok kettesével fognak versenyezni egymás ellen. A csapat fel kell soroljon három dolgot a megadott témakörben 5 mp alatt, persze ha nem sikerül akkor az ellenfél csapat elrabolhatja a kérdést. Az a csapat kezd hamarabb aki legelsőre nyomja meg a csengőt.

Tabu (3 perc csapatonként, vagyis 30 perc)

Ennél a feladatnál a csapatok egy szót kell körbeírjanak, kártyán megadott szavak használata nélkül.

KIESIK 6 CSAPAT!

3. Forduló:

Ki vagyok én? + felismerő (10 perc)

Ezt a feladatot staféta szerűen kell megoldják a játékosok a csapaton belül. A csapat egy tagja felvesz egy maszkot,ami egy híres embert ábrázol, ezt a csapat többi tagja fel kell ismerje és elmagyarázza az álarc viselőjének, hogy kicsoda ő valójában. A csapat akkor kap pontot miután a maszk viselője kimondta a hangosan az álarcot ábrázoló nevét. Ezt addig folytassák, amíg lejár az idő.

Jelentkezés: info@turuliroda.ro email címre a következő adatokat kell beküldeni: csapattagok neve, csapatnév, csapatvezető telefonszáma, e-mail címe, iskola, osztály, helység.

Jelentkezési határidő: március 16.

A Vetélkedőre hozzatok magatokkal 1 okos telefont és 12 lej beugrót csapatonként.

Rendezvény időpontja: 2018. március 24. – 10:00 óra, Székely Mikó Kollégium Konferenciaterme

Partner: Székely Mikó Kollégium

A versenyt a Turulmadár Ifjúsági Iroda fiatal önkéntesei szervezik, akik a DOFE program kapcsán az irodánál vállaltak önkéntes feladatokat. A Nagy Műveltségi Vetélkedő, olyan rendezvény, melyet középiskolások szerveznek saját korosztályuknak, ezzel is előbbre segítve a kortársak közti párbeszédet. A fiatalok félév alatt sajátították el a rendezvényszervezés alapjait és a rendezvény megszervezése a munkájuk gyümölcse.