Skip to main content
KOVÁSZNAI CSAPATÉ A FŐDÍJ

nmv3Napsütéses szombaton zajlott a III. Nagy Műveltségi Vetélkedő, amelyen idén 10 középiskolás csapat, összesen 30 fiatalja mérte össze tudását. Kilenc sepsiszentgyörgyi és egy kovásznai csapat képviseltette magát.

A megnyitó, a program és szabályismertető után, az első versenyszám a bemutatkozás volt. Itt a csapatoknak nem csak a nyelvi igényességre kellett törekedniük, hanem meg kellett indokolniuk a jelentkezésüket és a csapatnévválasztásukat is. A bemutatkozást a már jólismert 100 kérdéses, általános műveltséget felmérő teszt megoldása követte, melyben a kérdések több, mint tíz tudományterületet fedtek le.
Idén, a verseny történetében először, egy kreatív feladat is megjelent a programpontok között, amely bebizonyította, hogy a résztvevők nem csak műveltek, de leleményesek is.
A döntőbe való bejutást a már említett három próba pontszámai határozták meg.
A fináléban végül három csapat küzdött meg a 300 lejes fődíjért. A végső győzelmet a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor iskola tanulói, Izsán Antal, Konnát Árpád és Konnát Levente aratták. A jutalomkönyveket a Székely Nemzeti Múzeum Alapítvány biztosította. A szervezés a Balassi Bálint Intézet anyagi támogatásával valósult meg. A vetélkedő feladatainak kidolgozásában több, mint 15 önkéntes vett részt a Turulmadár Ifjúsági Iroda részéről.

Köszönjük mindenkinek a részvételt és a tartalmas időtöltést!

Képgaléria