Skip to main content

A Turul Iroda legújabb adománygyűjtő kampánya a „HELYEM A VILÁGBAN” fókuszában a hátrányos helyzetű gyermekek állnak. Az egyesület elkötelezett abban, hogy élményekben gazdag és értelmes programokat biztosítson olyan gyermekek számára is, akik hátrányos, illetve földrajzi adottságokból kifolyólag izolált körülmények között élnek és nincs hozzáférésük tartalmas szabadidős tevékenységekhez. Ehhez kérnek segítséget közösségünk tagjaitól.

A „HELYEM A VILÁGBAN” kampány lehetővé teszi közösségünk tagjainak, hogy hozzájáruljanak a gyermekek szabadidős programjaihoz. Mindössze 2 euró adományozásával, amelyet egy egyszerű SMS elküldésével a 8834-es telefonszámra lehet elküldeni, bárki hozzájárulhat a gyerekek számára szervezett egynapos kirándulás támogatásához.

Ebben a kampányban központi szerepet játszanak a vidéki: Nagyajta, Középajta, Barót és városi: Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy 7-14 éves gyermekek. A kampány fő célja az, hogy támogassa ezen gyermekek fejlődését és hozzájáruljon az alternatív oktatási lehetőségeikhez. A Turul Iroda egy olyan alternatívát kínál, amely lehetővé teszi számukra, hogy felfedezzék a világot, tapasztalatokat szerezzenek, és új perspektívát kapjanak az életről és környezetükről.

„Nagyon fontos, hogy ezek a gyermekek lehetőséget kapjanak arra, hogy új dolgokat tanuljanak és új élményeket szerezzenek. Sokan közülük soha nem hagyták el lakóhelyüket, és az ilyen kampányok révén tapasztalatot és élményét szerezhetnek, illetve olyan helyeket láthatnak, amelyekről csak másoktól hallottak vagy a fotókon láthattak. Ez lehetőséget ad nekik az önbizalmuk és az önértékelésük fejlesztésére is” – mondta Sopoian Réka, adománygyűjtésért felelős munkatárs.

A kampány végére az a terv, hogy 1000 SMS érkezzen, amellyel 1800 eurót sikerül begyűjteni, hogy a gyerekek részt vehessenek egy egynapos kiránduláson. Ez az utazás lehetőséget biztosít számukra a világ felfedezésére és élmények szerzésére, amelyek hozzájárulnak a határaikról és a környezetről való gondolkodásuk fejlődéséhez.

Az egyesület célja nem csupán a kampány által összegyűjtött adományok, hanem az állandó adományozói bázis növelése is mind a vállalatok, mind az egyéni adományozók körében. „A helyi emberek felelősségvállalásának növelése és a közösségi szellem erősítése is célunk. Szeretnénk rávilágítani arra, hogy minden kis összeg és minden cselekedet változást hozhat” – tette hozzá Sopoian Réka.

A Turul Iroda reméli, hogy ez a kampány elnyeri a Kovászna megyei lakosság támogatását és felébreszti az együttműködési szándékot, hogy hozzájáruljanak a megye hátrányos helyzetű gyermekeinek oktatási fejlődéséhez. Az SMS-kampány révén a szervezet szeretné megalapozni vagy helyreállítani a lakosság bizalmát a civil szektor iránt.

A „HELYEM A VILÁGBAN” SMS kampány egy új kezdet, amelynek célja a gyermekek életének gazdagítása és a közösségi összefogás erősítése.

Az SMS kampány a Localredy projekt keretében valósul meg. A projektet a Turulmadár Egyesület valósítja meg, Barssói Közösségi Alapítvány és a SEEDS Izland Egyesülettel partnerségben, az Active Citizens Fund Románia támogatásával, a programot Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszírozza az EGT Alapok 2014-2021 által. A projekt célkitűzése, az egyesület szervezeti fenntarthatóságának hosszútávú megerősítése.  

 Az Active Citizens Fund Románia programól

Az Active Citizens Fund Románia programot az EGT Alapok 2014-2021 finanszírozza. Az Alapok célja a gazdasági és szociális különbségek csökkentése és a 15 kedvezményezett állam és az adományozó államok (Izland, Liechtenstein, Norvégia) közötti kétoldalú kapcsolatok megerősítése. A Program alapkezelője a Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvány, a Polgár-Társ Alapítvány, a Roma Közösségek Erőforrásközpontja, a PACT Alapítvány és a Frivillighet Norge által alkotott és az FMO (az EGT és Norvég Alapok Finanszírozási Mechanizmusának Irodája) által kinevezett konzorcium. Az Active Citizens Fund Románia célja a civil társadalom és az aktív polgárság megerősítése, valamint a kiszolgáltatott csoportok kapacitásának növelése. A Program 46 000 000 euró összköltségvetéssel a civil társadalmi szektor hosszú távú fenntarthatóságának és kapacitásának fejlesztését célozza, fokozva szerepét a demokratikus részvétel, az aktív polgárság és az emberi jogok előmozdításában, miközben megerősíti az adományozó államokkal, Izlanddal, Liechtensteinnel és Norvégiával fennálló kétoldalú kapcsolatokat. További információ az Active Citizens Fund Romániáról a www.activecitizensfund.ro oldalon található. További információt az EGT és Norvég Alapokról a www.eeagrants.org oldalon talál.