Skip to main content

2023 június 24- én a Sepsiszentgyörgyi Turul Iroda első alkalommal szervezi meg a COM.PASS – Irány a közösségért nevű eseményét.

A ComPassnak kettős célja van: 

  1. Meg akarjuk ismertetni a Sepsiszentgyörgyi közösséggel a Turul Iroda tevékenységét és ezáltal szeretnénk érzékenyíteni  az embereket az egymásért való munkálkodásra.
  2. A rendezvény alatt adományokat fogunk gyűjteni a Turul Iroda által működtetett DOFE program fenntartására.

10:00 – 17:00 HAMUBA SÜLT POGÁCSA – GYERMEKSAROK

Életre kelnek a mesék s az elrejtett kincsekhez térkép vezet, lerajzolhatod, hogy mit jelent számodra egy szuper nap, elektromos kütyük nélkül, s még dijat is kaphatsz érte, miközben óriás szappanbuborékok ragyognak a szivárvány szineiben, izgalmas játékok és események várnak, gyere, játsszunk együtt.

  • Meselánc: interaktív tevékenység:nem csak mesét hallhatsz hanem te magad lehetsz a lovag, a királylány vagy belebújhatsz a sárkány bőrbe.
  • Játszunk betűket – számokat: játékos írás – olvasás
  • Kasírozás: papírra vetheted a környezete
  • Óriás szappanbuborék: vajon milyen lehet egy akkora buborék amibe te is beleférnél? Próbáld ki
  • Rajzverseny: “ Egy napom kütyük nélkül”
  • Ezek mellett kavicsfestés, arcfestés, kincskeresés.

11:00 TANDEM  –  biciklis ügyességi vetélkedő, miniváros

Tandem: Biciklire fel!

Szeretsz biciklizni és úgy gondolod, hogy a közlekedési szabályokkal is tisztában vagy? Gyere és teszteld le tudásod június 24-én!


11:00 – 18:00 TURULKUPA – hexatlon és survivor próbák

Próbáld ki magad egy 15 perces pályaversenyen és győzd le a saját korlátaidat. Tedd próbára ügyességed, koordinációdat és egyensúlyérzékedet.

Jelszó: Learning by Doing!

  • 11:00 – 13:00 gyerekeknek: 6-tól – 14 éves korig
  • 14:00 – 18:00 14 től – 99 éves korig csapatok vagy párok versenye

A Turul Iroda számára a fiatalok és gyermekek életrevaló nevelése a legfontosabb. Ezért teremtünk lehetőséget számukra, hogy megtapasztalják a jó állóképesség, az összpontosítás és a csapatmunka erejét. A hexatlon és survivor próbák során garantáltan megtapasztalod a sikerélményt és néha a kudarcot is. De mindez csak azért van, hogy erősebbé válj, hogy legyőzd a korlátaidat és elérd a céljaidat!


11:00 – 18:00 RE-BIZZ BAZZ – ékszerkészítés és kézműves sarok kicsiknek és nagyoknak, újrahasznosított anyagokból és nem csak

Készítsd el velünk a nyarad legvagányabb kiegészítőjét!

Kézműves foglalkozásokra várunk benneteket, hogy együtt alkossunk mindenféle “bizzbazzt” gyöngyből, cérnákból, drótból, gyurmából, festékből, gyertyából vagy fém kupakokból és peckekből is.

Óránként a Turul Iroda fiatal önkéntesei két – három tevékenységgel készülnek nektek minenféle kiegészítő mintákkal, amiket segítenek elkészíteni is, hogy hazavihessétek emlékbe.


14:00 – 17:00 TREASURE HUNT – városjáró kihívás

Biztos ismered városunk legjobb rejtekhelyeit, de vajon koordinátákkal is megtalálod őket?

Tedd próbára magad egy kincsvadászat keretén belül és közben fedezz minél több vagány helyet!

Ahhoz, hogy a programon részt vehessetek, szükséges, amelyet az alábbi linkről tölthetsz le:

OUR TREASURE HUNT


12:00 – 17:00 MIÉNK ITT A TÉR – RETRO JÁTSZÓTÉR

Vajon amikor nem volt ennyi digitális kütyü mivel szórakoztak “őseink“?

Megmutatjuk!

GYERE LE A BLOKK ELÉ! – vagyis ugorj vissza az időbe a COM.PASS – Irány a közösségért! Turul nap adománygyűjtő eseményünkön a volt dohánygyár udvarán. Lesz ugrókötelezés, gumizás, gombfoci, répás labdavivő, golyózás, ugróiskola, falon mászik a pók, kelj fel Jancsi és retró disco.


13:00 -14:00 KUTYASZÉPSÉGVERSENY – NO PEDIGREE – kutyaszépségverseny nem csak faj kutyáknak

Igenis van olyan amikor az a fontos, hogy mennyire kedves, aranyos, okos és egyedi a kutyád és nem az, hogy van-e pedigréje.

Minden háziállat egy céllal van az életünkben. A Turul Iroda szeretettel támogatja őket és vonja be a fiatalok életébe.

Hozd el kis vagy nagyméretű kedvenced a COM.PASS – Irány a közösségért! Turul napra, hogy minél többen megcsodálhassuk! Nevezd be őt a szépségversenyre és vigyetek haza együtt a számos díjakat!

Regisztrálni az esemény napján a helyszínen lehet!