Skip to main content

Június 24-én a Turul Iroda megszervezi a COM.PASS – Irány a közösségért eseményét.

Ez az rendezvény a szervezet tevékenységének bemutatására, a közösségről való gondoskodásra és az adománygyűjtésre fókuszál. Az egésznapos rendezvény alatt gyermek és ifjúsági foglalkozások, kézműves tevékenységek újrahasznasított anyagokból, ügyességi vetélkedők, családi programok, kutyaszépségverseny, retro játszótér, inspiráló beszélgetések, tombola várja a résztvevőket  a napot helyi zenekarok koncertjei zárják. Velünk lesz az EVILÁGI is.

A Turul Iroda a fiatalok életének pozitív befolyásolását tűzte ki célul, és az esemény lehetőséget teremt arra, hogy az emberek megismerjék a szervezet munkáját és támogassák azt.

Az eseményen számos program és tevékenység várja a résztvevőket, amelyet a szervezet fiatal önkénteseivel és mentoraival közösen szerveznek meg. Interaktív műhelyek, ügyesség vetélkedők, ahol a fiatalok kreativitásukat, tudásukat kifejezhetik, valamint bemutatók és kiállítások a szervezet által végzett projektjeiről, de lehetőség lesz a résztvevőknek kipróbálni magukat egy kis időre önkéntesnek is. Lesznek inspiráló beszédek,a bullying, generációk közti együttműködés, egészséges életmód témában. A napot helyi zenekarok koncertjei zárják. Fellép az Evilági, Jennifer Mohebbi, PKW és a Tanulók Házának diákjai.

Az adománygyűjtés a Turul Iroda munkájának támogatását célozza, ezen belül a DOFE (The Duke of Edinburgh’s International Award) program népszerűsítését és könnyebb hozzáférését, hogy bármelyik helyi fiatal részt vehessen.

A program alternatív képzést biztosít 14 és 24  év közötti  fiataloknak, célja az iskolán kívüli, életre való nevelés. A képzés során a jelentkezők heti rendszerességgel három területen vállalnak szerepet: önkéntesség, fizikai készségek és szellemi készségek fejlesztése. A résztvevők, a programot egy határokat feszegető túrával zárják, amelyet a tervezéstől a kivitelezésig saját maguk végzik a fiatalok.

A programot három szinten lehet elvégezni, ezek az időtartamot jelentik: bronz, ezüst és arany szint. A Turul Iroda által működtetett programban eddig több mint 170 háromszéki fiatal vett részt Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Kovásznán.

Az adományozók hozzájárulása elengedhetetlen a szervezet küldetésének és céljainak sikeres megvalósításában. A Turul Iroda egy elkötelezett szervezet, amely a közösség erejében hisz. Céljuk, hogy a fiatalokat inspirálják, mentorálják és támogassák a személyes fejlődésükben és a tehetségük kibontakoztatásában.

A COM.PASS – Irány a közösségért esemény lehetőséget teremt mindenkinek, hogy közvetlenül járuljon hozzá a fiatalok iskolán kívüli oktatásához, fejlesztéséhez. Az esemény napján,  a helyi közösség megismerheti és megtapasztalhatja a Turul Iroda munkásságát a fiatalok körében, és részt vehet abban, hogy elősegítse a fiatalok fejlődését.

Várunk mindenkit a Turul Iroda COM.PASS – Irány a közösségért eseményre, hogy együtt építsünk egy erős és támogató közösséget, amely lehetőségeket teremt a fiatalok számára, és segít nekik elérni az álmaikat!

PROGRAM
10:00 – 17:00 HAMUBA SÜLT POGÁCSA – GYERMEKSAROK:
meselánc, játékos írás – olvasás, kasírozás, óriás szappanbuborék, rajzverseny, arcfestés, kincskeresés

10:00 – 23:00 ÓRIÁS KÖZÖSSÉGI KIFESTŐ

11:00 TANDEM  –  biciklis ügyességi vetélkedő, miniváros

11:00 – 18:00 TURULKUPA – hexatlon és survivor próbák

11:00 – 13:00 gyerekeknek: 6-tól – 14 éves korig

11:00 – 18:00 – Íjászat

14:00 – 18:00 14 től – 99 éves korig csapatok vagy párok versenye

11:00 – 18:00 LÁDAMÁSZÁS – ügyességi próbák

11:00 – 18:00 RE-BIZZ BAZZ – ékszerkészítés és kézműves sarok kicsiknek és nagyoknak, újrahasznosított anyagokból és nem csak

11:00 – 14:00 CSALÁDI VÁROSJÁRÓ

14:00 – 17:00 TREASURE HUNT – városjáró kihívás

12:00 – 17:00 MIÉNK ITT A TÉR – RETRO JÁTSZÓTÉR

13:00 -14:00 KUTYASZÉPSÉGVERSENY – NO PEDIGREE – kutyaszépségverseny nem csak faj kutyáknak

14:00 – DUMA SAROK

14:00 – Szőcs Levente – Bullying

15:00 – Generációk közötti együttműködés önfejlesztés és közösségszolgálat – DOFE

16:00 – Bereczki Barna – Hogyan készüljünk egy túrára

17:00 – Kozma Orsolya – Ép testben ép lélek

17:20  – 21:00 Mini KONCERTEK

18:00 – 19:00 Evilági

19:10 – 19:30 PKW

19:30 – 20:30 Jenifer Mohebbi

20:30 – 23:00 – ÁQOS

Közösségi érzékenyítés

10:00 – 23:00 LÉGY ÖNKÉNTES EGY NAPRA

A helyszínen ki lehet PRÓBÁLD KI AZ ÖNKÉNTESSÉGET EGY NAPRA. Várjuk fiatalok és felnőttek jelentkezését.

TÁRSAS CSEREBERE megunt társasjátékod és vagy puzzled lecserélheted vagy adományba adhatod a Berde Mózsa diákjainak.

ADOMÁNYGYŰJTÉS:

A rendezvényen lesz belépődíj: 10 Ron

Továbbá a foglalkozásokon való részvétel játék kártya alapú azaz egy 10 lej értékű kártyaváltással a résztvevők kapcsolódhatnak minden különböző programhoz.

Tombola Jegyeket is árusítunk, egy tombola értéke 10 ron és olyan izgalmas nyereményeket kaphatnak a résztvevők mint: babzsák, hálózsák, túrazsákok, szőnyegmosás, havi fitness bérlet, kulacsok, stb.

A helyszínen is lehet adományokat adni, adománygyűjtő dobozainkban.

A projektet a Turulmadár Egyesület valósítja meg, Barssói Közösségi Alapítvány és a SEEDS Izland Egyesülettel partnerségben, az Active Citizens Fund Románia támogatásával, a programot Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszírozza az EGT Alapok 2014-2021 által. A projekt célkitűzése, az egyesület szervezeti fenntarthatóságának hosszútávú megerősítése.  

A teljes projekt költségvetése 83 926,00 Euro, amelynek 1,34% önrész, vagyis a szervezet hozzájárulása.

Az Active Citizens Fund Románia programól

Az Active Citizens Fund Románia programot az EGT Alapok 2014-2021 finanszírozza. Az Alapok célja a gazdasági és szociális különbségek csökkentése és a 15 kedvezményezett állam és az adományozó államok (Izland, Liechtenstein, Norvégia) közötti kétoldalú kapcsolatok megerősítése. A Program alapkezelője a Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvány, a Polgár-Társ Alapítvány, a Roma Közösségek Erőforrásközpontja, a PACT Alapítvány és a Frivillighet Norge által alkotott és az FMO (az EGT és Norvég Alapok Finanszírozási Mechanizmusának Irodája) által kinevezett konzorcium. Az Active Citizens Fund Románia célja a civil társadalom és az aktív polgárság megerősítése, valamint a kiszolgáltatott csoportok kapacitásának növelése. A Program 46 000 000 euró összköltségvetéssel a civil társadalmi szektor hosszú távú fenntarthatóságának és kapacitásának fejlesztését célozza, fokozva szerepét a demokratikus részvétel, az aktív polgárság és az emberi jogok előmozdításában, miközben megerősíti az adományozó államokkal, Izlanddal, Liechtensteinnel és Norvégiával fennálló kétoldalú kapcsolatokat. További információ az Active Citizens Fund Romániáról a www.activecitizensfund.ro oldalon található. További információt az EGT és Norvég Alapokról a www.eeagrants.org oldalon talál.