Skip to main content

Program a háromszéki gyerekeknek #Childsteps

A #childsteps a  Turul Iroda Active Citizens Fund Románia finanszírozásában elnyert projektje. A program célja a civil részvétel támogatása öt Háromszéki településen, állampolgári nevelésre összpontosító akciókkal, valamint egy oktatási kézikönyv kidolgozásával. A 24 hónapos projektben száz, 7-14 éves gyerek és tíz önkéntes pedagógus vesz részt. A gyerekek heti rendszerességgel civil oktatási tevékenységekben részesülnek – közülük 80 fő Nagyajtáról, Középajtáról, Kálnokról és Barótról, 20 pedig Sepsiszentgyörgyről. A tíz önkéntes, a projektcsapattal együtt az öt település 245 helyi lakosát vonja be a rendezvényekbe, amelyek elősegítik a saját közösségeikben való aktív részvételt és a civil társadalom szerepét.

A teljes projekt költségvetése  81.072,00 Euro, amelynek 7,49 % önrész, vagyis a szervezet hozzájárulása.

A projektet a Turulmadár Egyesület valósítja meg a Baróti Gaál Mózes Általános Iskolával, a Nagyajtai Kriza János Gimnáziummal, illetve  a Középajtai “Benkő József” Általános Iskolaval partnerségben, az Active Citizens Fund Románia támogatásában. A programot Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszírozza az EGT Alapok 2014-2021 által.

Kategóriák

#childsteps – Program a háromszéki gyerekeknek

2022.04.13.
A Turul Iroda #childsteps címmel elindította harmadik elnyert projektjét az Active Citizens Fund Románia finanszírozásával.…