Skip to main content

A Turul Iroda elindítja legújabb programját, amelynek célja a Kovászna megyei fiatalok pályaorientációja a helyi kis és középvállalkozásokkal, valamint országos lefedettségű nagyvállalatokkal karöltve. 

A mindennapi életben egyre nagyobb eltérést tapasztalunk a munkaerő-piaci valóság (szakmák fejlődése, az akut humánerőforrás-hiány, a fiatalok mindennapi tevékenységekben való kitartásának hiánya stb.) és az oktatási rendszer között. A fiatal végzős diákok gyakran szembesülnek azzal, hogy képtelenek dönteni a szakmai útjukkal kapcsolatban, abban is bizonytalanok, hogy ki akarnak-e lépni a munkaerőpiacra, vagy szeretnének-e továbbtanulni.

A NEXT – A jövő kezdete program ezekre a kérdésekre kíván egy utat mutatni a 10-11 osztályos fiataloknak, hogy a “nagybetűs élet” során,  avagy mindenben, ami rájuk vár, amikor kilépnek a munkaerőpiac valós világába, tudatosan és felkészülten tudják a döntéseiket meghozni jövőjük kapcsán

Minden szintről (fiatalok, szülők, a helyi munkaerőpiac képviselői) igény van a serdülőkorúak pályaorientációjának támogatására, amelyen keresztül a fiatalok reális képet kaphatnak arról, mit jelent a mai világban szakmaválasztás, mit jelentenek egyes szakmák és melyek azok a személyiségbeli készségek/képességek – soft skillek – , amelyek szükségesek ahhoz, hogy megfelelő döntést tudjon hozni egy fiatal a jövőjét illetően.

Ennek okán született meg a NEXT – A jövő kezdete kísérleti program kidolgozása, a helyi munkaerőpiac szereplőivel karöltve, annak érdekében, hogy a  jelentkező fiatalok egyéni soft készségeit, képességeit fejlesszük és konkrét jövőképet adjunk a helyi munkaerőpiacról. Olyan témákat mutatunk be, mint a  vállalkozói lét,  az IT és a mesterséges intelligencia világa, pénzügyi intelligencia, mérnöki szakma, sport, vendéglátás, a közalkalmazotti státusz világa, valamint betekintés nyernek a kommunikáció, a média világába is. 

A 3 hónapos időtartam alatt 15-20 fiatal bevonásával, témakörök sajátosságaitól függően, eltérően kerülnek megszervezésre: tereplátogatások, kerekasztal-beszélgetések, workshopok, amelyek  heti szinten 3 óra -4 óra alatt zajlanak majd.

A fiataloknak kötelező lesz részt venniük a soft skill-fejlesztő workshopokon, és legalább 3 témát (3 szakma bemutatása) választanak ki üzemlátogatások, tereplátogatások vagy kerekasztal-beszélgetések során. A program koncepcióját a MATTERZ tanácsadó céggel szoros együttműködésben dolgoztuk ki.

Válaszokról beszélve, itt találod a lényeges és fontos információkat a programmal kapcsolatosan és egy táblázatot a kötelező és opcionális tevékenységekről:

Jelentkezési határidő : Április 27

Maximum létszám : 20 (az elköteleződés vesszük figyelembe, nem a iskolát)

Megtudod, hogy bejutottál-e : Május 2- mindenkit értesítünk telefonon

Részvételhez szükséges iratok kitöltése, díj befizetése : Iroda székhelye, Május 5-ig, 100 RON

Személyiségfejlesztő workshopok : Május 5- Május 26 között, 3 alkalom, egyenként 3-4 órás, délutánonként, hetente egyszer, mindhárom kötelező.

Tereplátogatások, gyakorlati workshopok : Június-Jűlius, egyeztetés alapján, általában 3-4 órásak, hármat kötelező kiválasztani, 6 a maximum.

PROGRAM

EGYÉNI KÉSZSÉGTÁRFEJLESZTÉS/ SOFT SKILLS MODULOKMÁJUS 2023 VÁLASZTHATÓ GYAKORLATI/TEREP TEVÉKENYSÉGEK/MODULOKIÚNIUS-IÚLIUS 2023

1.Énképviselet 

Humán erőforrás/alkalmazásért felelős, mentálhigiénében szakértő által vezetett

workshop

1 alkalom

3-4 óra

Központi kérdéskörei: melyek az értékeim? hogyan képviseljem őket? miért fontos ezeket figyelembe venni, ha tovább akarok tanulni vagy szakmát akarok tanulni?

2.Saját portfólióm 

Humán erőforrás/alkalmazásért felelős szakember által vezetett workshop

1 alkalom

3-4 óra

Központi kérdéskörei: hogyan készítünk Cv-t, motivációs levelet, saját portfóliót, hogyan készülünk és cselekszünk egy interjún?

3. “Az igazi mester örök tanítvány” 

Személyiségfejlesztésben gyakorlott tréner által vezetett workshop

1 alkalom

3-4 óra

Központi kérdéskörei: élethosszan tartó tanulás fontossága, az újdonságokhoz való alkalmazkodás, tanulási módszerek, egyéni tanulási stratégiák felvázolása

1. Pénzügyi perspektíva kialakítása – a bankrendszer felépítése, pénzügyi nevelés, illetve befektetések és megtakarítások témája – a pénz iskolája.

2. Vállalkozói lét – kerekasztalbeszélgetés helyi vállalkozókkal a vállalkozói attitűdről és készségekről, a vállalkozói élet előnyeiről és buktatóiról.

3. Önkormányzati világ – a helyi polgármesteri hivatal működése egy tereplátogatás kapcsán, ahol megismerheti a hivatali működést és a feltételeket a közalkalmazotti munkakör betöltéséhez.

4. Az IT és a mesterséges intelligencia világa:- tereplátogatás informatikai helyi cégnél.

5. A mérnöki szakma jövője: tereplátogatás a szakterületen működő cégnél.

6. Designtól a tárgyi kivitelezésig – CNC technológia világában tereplátogatás és gyakorlati workshop helyi cégnél.

7. A vendéglátás világa: kerekasztalbeszélgetés helyi vendéglátóipari szereplőkkel.

8. Barista-kávézói munkakörbe való betekintés – gyakorlati workshop.

9. Cukrászi munkakörbe való betekintés – gyakorlati workshop.

10. “Sport vagy karrier? – tényleg kell választanom?” – kerekasztalbeszélgetés a sport, mint megélhetés témában.

11. Rádiós média világa – interaktív beszélgetés és látogatás egy helyi rádiószerkesztőségnél.

12. Írott média világa – szerkesztőség látogatása és betekintés az újságírás világába.

13. A civil szervezetek világa –  kerekasztalbeszélgetés helyi civil szervezeti vezetőkkel arról, hogy mit jelent civil szférában dolgozni.

14. Szépségipar és kozmetika világa – szalon látogatás egy helyi kozmetikusnál.

15. Egészségügyi szakmák világa – látogatás helyi kórháznál és helyi klinikai labornál.

16. Élelmiszeripar – húsfeldolgozás világa egy helyi kisvállalkozónál