Skip to main content

A Berde Mózsa Kör, a Turul Madar Egyesület 10 éve működő programja, amely fejlődést és játékos foglalkozást biztosít a programban résztvevő gyermekek számára, családias hangulatú, lelki biztonságot nyújtó környezetben  Eddig összesen 6 táborra, 10 kirándulásra és több mint 500 foglalkozásra került sor, összesen 750 gyermek részvételével. A foglalkozásokról bővebb információt a www.turuliroda.ro honlapon vagy az iroda Facebook oldalán: f.com/turuliroda, talál.

A kör tevékenységei között szerepelnek a személyes és csoportos vezetett beszélgetések és műhelymunkák, az önismeret, elfogadás, médiaműveltség, testi és lelki higiénia, természetismeret köré szervezve, drámajátékok, tanulást segítő foglalkozások, valamint társasjátékok, kézműves foglalkozások, kézimunka és hagyományőrző játékok, a népszokások és az ünnepek, a családiasság lelkületében. 

Továbbá a programban résztvevő gyerekek kirándulásokon, ismeretterjesztő táborokban és más tevékenységeken is részt vesznek. A foglalkozások segítik a gyerekeket a tanulásban, fejleszti készségeiket, bekapcsolják őket a közösségi életbe, egy elfogadó és szórakoztató csapat tagjává vállhatnak, további, hosszútávú, részvételi lehetőségekkel teljes iskolai, sőt felnőtt életük során, pozitív élményeket és hasznos elfoglaltságot nyújtva számukra.

A foglalkozásokat heti egy alkalommal tartjuk, egy-két óra keretében, a Turul Iroda foglalkoztató-termében, a Vasile Goldis 2 szám alatt (volt tervezőintézet). Foglalkozás vezetői: Parajdi-Arros Margit, László Erika és Lukács Réka.

A foglalkozások mindenki számára ingyenesek, a kellékeket és a szükséges erőforrásokat az egyesület biztosítja. A Berde Mózsa kört minden településen önkéntes oktatók tartják és fejlesztik tovább. A programunkban jelenleg 10 önkéntes oktató dolgozik megye szinten, öt településen: Barót, Középajta, Nagyajta, Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely.

Hogyan jelentkezhet:

  • További információk és jelentkezés a 0742148702 telefonszámon, kizárólag SMS küldésével vagy a turuloffice@gmail.com email címen.
  • Szükséges adatok: Szülő és gyermek neve, szülő elérhetősége, gyermek életkora
  • A tevékenységekre 7-12 év közötti gyermekek jelentkezését várjuk.

A helyek száma korlátozott!

A Berde Mózsa kör 2022 február – 2024 január között a #childsteps projekt keretében, a Turul Madar Egyesület valósítja meg a baróti Gaál Mózes Általános Iskolával, a nagyajtai Kriza János Gimnáziummal és a középajtai „Benkő József” Általános Iskolaval partnerségben, az Active Citizens Fund Románia támogatásával, amely programot Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszírozza az EGT Alapok 2014-2021 által.