Skip to main content

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Nagy Műveltségi Vetélkedő.

A vetélkedő célja a fiatalok tudásának, műveltségének megmérettetése.
Az előző évekhez hasonlóan, idén is 3 fős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk. A csapatoknak a következő versenyszámokban kell összemérniük tudásukat, kreativitásunkat:

Bemutatkozás (10 perces felkészülési és 5 perces bemutatkozási idő)
A jól megalapozott műveltség része az igényes beszéd is. A művelődés nagyrészt a nyelv, a beszéd keretei közt működik. Így tehát az első körben a csapatoknak indokolni kell csapatnév-választásukat, bemutatni csapatuk megalakulásának rövid történetét, valamint a magukról elmondandó, legfontosabb információkat. Ebben a körben a nyelvi kreativitást, beszédkészséget, a bemutatkozás kohézióját pontozza a zsűri.

Műveltségi kérdések tesztje (60 perc)
A 100 kérdést tartalmazó kérdéssor nagyrészt lefedi az általános műveltség legtöbb területét, ez a forduló a verseny magja, központi eleme: a tényleges ismeretfelmérés.

Felismered?
A csapatoknak kivetített képeket kell felismerni, melyek lehetnek híres emberek, műalkotások, épületek, történelmi események, de akár kémiai vegyületek vagy tárgyak is.

Maradj talpon!
Az utolsó fordulóban, csak az első három helyre rangsorolt csapat versenyezhet a fődíjért. Itt számít a gyorsaság, a tudás, akárcsak az ismert vetélkedőben.

A várhatóan baráti hangulatú vetélkedést idén is meghatározzák a civilizált viselkedés alapvető elvárásai: tilos trágár szavakat/kifejezéseket használni, más csapatokat ízléstelen módon bírálni, gúnyolni.

Idén szurkolóközönséget is nagy szeretettel várunk!

A verseny fődíja 300 RON.

Jelentkezési határidő: 2015. március 16. 24.00 óra

Jelentkezni az ITT található űrlap kitöltésével lehet.

A vetélkedő időpontja: 2015. március 21. 10.00 óra

Helyszín:  Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy, Kossuth Lajos utca, 13.

Érdeklődni a turuloffice@gmail.com email címen, illetve a következő telefonszámokon lehet:

  • Kis Botond Imre: 0723958273
  • Gyöngyösi Delinke: 0755615628

nmv4