Skip to main content
Uncategorized @ro

Comunitatea crește prin Voluntariat – rezultate

Proiectul Comunitatea crește prin voluntariat, a fost pornită în data de 01 aprilie 2015, în cadrul căruia am dezvoltat activități în două arii principale.

Scopul principal al proiectului: extinderea și diversificarea oportunităților de implicare activă ca voluntar în beneficiul comunității, dezvoltarea unei societăți bazate pe activism și voluntariat.

Valoarea totală a proiectului a fost 41.250,83 euro, din care finanțare nerambursabilă 84,75%, adică 34.960,00 euro.

Grupul țintă: copii, tineri, comunitatea locală, organizații nonguvernamentale.

Prima arie, dezvoltarea programului nostru afterschool:

  • Teri locații noi implicate în program din mediul rural: Biborțeni, Țufalău și Chichiș.
  • O sută de copii participanți la activități; este foarte important ca aceștia să fie implicați în activități de voluntariat.
  • 10 noi educatori voluntari implicați în program.
  • O excursie educativă realizată în comun, la Bățani Mici, unde copii au participat la programul Drumul pâinii.
  • Peste 250 de ore de educare realizată în cadrul programului.
  • O tabără de două zile realizată în comun la Bicfalău.

Ne-am dori să exprimăm un mare ”mulțumim” brutăriilor Zoemia și Nasa Prod, care acordă săptămânal produse de panificație pentru copii.

A doua linie dezvoltată este platforma de voluntariat platz.ro:

  • platformă dezvoltată cu scopul: stabilirea unei legături dintre voluntari și proiecte, oferirea sprijinului organizațiilor și persoanelor fizice în căutarea unor voluntari adecvați sau a celor mai potrivite proiecte .
  • Asigură transparența proiectelor, atragerea voluntarilor, promovarea voluntariatului și ținerea evidenței numărului de ore prestate în cadrul activității de voluntariat.
  • Platforma a fost promovată în școli, în rândul ONG, și se vor realiza acțiuni și în continuare pentru promovarea voluntariatului.

Partenerul în dezvoltare este și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe care a asigurat o finanțare pentru dezvoltare. În cadrul proiectului au fost realizate peste 2500 ore de voluntariat. Pe parcursul proiectului am reușit să dezvoltăm un parteneriat internațional cu o organizație din Bergen (Norvegia). Scopul nostru în viitor este de a dezvolta și de a susține aceste activități.

Un proiect finanțat prin cadrul granturilor SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.